Mersin Vatan Gazetesi
HV
17 NİSAN Çarşamba 01:44
Yıldız Holding

Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde kayıtlara yoğun ilgi

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde 2017-2018 eğitim yılı kayıtları başladı. Geçtiğimiz yıl açılan ve ilk yılında emsal kurumları arasında Mersin’in en iyileri arasında yer alan Bakımevi’nin ilk kayıt gününde veliler yoğun ilgi gösterdi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 14-06-2017 15:02   Güncelleme : 14-06-2017 15:02
Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde kayıtlara yoğun ilgi

 

Geçtiğimiz yıl açılan ve ilk yılında emsal kurumları arasında Mersin’in en iyileri arasında yer alan Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde 2017-2018 eğitim yılı kayıtları başladı. Farklı eğitim anlayışı ve sosyal aktiviteleri ile dikkat çeken Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde ön kayıtların alındığı ilk gününe veliler yoğun ilgi gösterdi.

 

KAYITLAR HAFTA SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Gösterilen ilgiden dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi Müdürü Nezaket Aktaş, yoğun talebi karşılayabilmek adına bu yıl ek bir bölüm daha açılarak, kapasitenin artırılacağını buna rağmen başvurular arasında belirlenen önceliklere göre seçim yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Aktaş, ön kayıtların hafta sonuna kadar alınacağını da ifade etti.

 

‘KAPASİTEYİ ARTIRDIK AMA YETMİYOR’

Yoğun talep üzerine Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde kayıt yaparken belirli kriterleri gözettikleri bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Yoğun bir talep üzerine belirli düzenlemelere gittik. Geçtiğimiz yıl 160 olan kapasiteyi 180’e çıkardık. Buna rağmen çok büyük bir ilgi var. Her talebe cevap vermeyeceğimiz için bizde belirli kriterler belirledik. Önceliği belediyemizin çalışanlarının çocuklarına verdik” dedi.

 

‘ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYET SEVDALISI’

Çocukların aile sıcaklığında bir ortamda eğitim aldığı Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nin Türkiye’de doğrudan belediye tarafından çalıştırılan ender kurumlardan biri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Çocuk Gündüz Bakımevimiz öğretmenlerimizle birlikte Atatürkçü, aydın bir okul olacaktır. Laik ve Cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkarak, ülkemize bağlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Tabii bunların sadece Mezitli’de olması yetmiyor, tüm Mersin’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü