Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:39
Advert

Özel okullar taban puanlarını açıkladı

TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların birinci ön kayıt dönemi için taban puanları açıklandı. Okulların birçoğunda geçen yıla göre taban puanlar arttı. Bu eğitim kurumları için 30 Haziran-3 Temmuz arasında birinci ön kayıtlar alınacak. Asil listelerden birinci kesin kayıtlar ise 4 Temmuz yapılacak.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-06-2017 11:11   Güncelleme : 14-06-2017 11:11
Özel okullar taban puanlarını açıkladı

Çoğunu yabancı özel okulların oluşturduğu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan eğitim kurumlarının taban puanları, okulların internet siteleri üzerinden duyuruldu. Bazı okullarda taban puanlar geçen yıla göre ortalama 10 puan daha yükseldi. Kimi okullarsa aynı kaldı. TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan bazı özel okulların birinci ön kayıt dönemi için dün açıklanan taban puanları ise şöyle:

 Özel okullar taban puanlarını açıkladı

KAYITLAR 30 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Taban puanlarının açıklanmasının ardından özel okullar için birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran-3 Temmuz arasında yapılacak. Ardından 4 Temmuz’da birinci kesin kayıtlar alınacak. 5 Temmuz’da birinci yedek liste kesin kayıt dönemi gerçekleşecek. 6 Temmuz’da sıra ikinci ön kayıtlara gelecek. 7 Temmuz’da ikinci kesin kayıtlar alınacak. Bu gün içerisinde okulun asil listesinde yer alan öğrencilere öncelik tanınacak. Ancak asil listedeki öğrenci kaydını yaptırmazsa, sıra yedek listedeki adaylara gelecek.10 Temmuz’da üçüncü ön kayıt döneminin tamamlanmasıyla birlikte ve 11 Temmuz’da üçüncü yedek kayıtlar gerçekleştirilecek. 12-13 Temmuz’da serbest kayıtlar yapılacak.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü