Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 23:12
Advert

Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi iftarı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2017 08:48   Güncelleme : 07-06-2017 08:48
Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi iftarı

Mersin çok özel bir kent”

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Kocamaz, Mersin’in özel bir kent olduğuna değinerek, “Mersin, Anadolu’nun bağrından, tarihin derinliklerinden günümüze doğru akıp gelen, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin buluşma noktası, çok özel bir kent. Adeta cennetin yeryüzü, özellikle de Anadolu şubesi Mersin. Böylesine güzel ve kadim bir kentte yaşıyor olmaktan, burada yaşayan tüm insanlarla bu kentin havasını birlikte teneffüs etmekten, suyunu birlikte içmekten, ekmeğini yemekten ve bu kente hizmet etmekten çok büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Mersin’de sorunlar bir bir çözülecek

Mersin’in güzellikleri yanında katmerlenmiş birçok probleminin de olduğuna değinen Başkan Kocamaz, “Mersin’in elbette katmerlenmiş birçok sorunu var. İşsizliğin hemen ardından gelen problem de trafik problemi. Ama ben öyle inanıyorum ki başlayan çalışmalarla bu sorunlar bir bir çözülecek. İstihdama yönelik yapılanlar kapsamında 1/100 binlik plan çalışmalarımız şu anda tamamlandı, Bakanlıkta onay aşamasında. İnşallah bunun hemen ardından 1/5000’lik planlar, ilçe belediyelerinin yapacağı 1/1000’lik planlarla Mersin’in önünü bir an evvel açmak istiyoruz. Mersin’e yeni yeni yatırımlar gelsin, Mersin’de yaşayan insanlar işsizlik konusunda kendilerine alanlar bulsunlar” şeklinde konuştu.

Mersin’de önemli konular arasında turizmin de dikkat çektiğini sözlerine ekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tabi ki bu kadar kadim medeniyetin yaşadığı kentte en önemli konulardan bir tanesi de turizm. Turizm konusunda şu anda 1/100 binlik planlara da işlenmiş 8 tane turizm bölgemiz var. Bunların da bir an evvel yatırımlarla taçlandırılmasını arzu ediyoruz. Bir kısmı yatırım aşamasında hatta tahsisler yapılmış durumda. Ama bir kısmı Bakanlıkta bürokratik engellerle cebelleşiyor” diye ifade etti.

“Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim”

30 Mart 2014 öncesinde Mersin’e ve Mersinliye hizmet gayesiyle yola çıktıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Yola çıktığımızda bir slogan üretmiştik ve demiştik ki, ‘Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim’. Dolayısıyla bu kentte yaşayan herkesin Mersin’in geleceğine, gelişimine katkı koymasını istiyoruz. Herkesle bir arada olmak, Mersin ortak paydasında birleşmek ve bu kentte yaşayan bütün insanların Mersinliyim diyebileceği, bunu gururla söyleyebileceği bir ortamı hep birlikte hazırlamak. Amacımız Mersin’deki armoniyi zenginliğe çevirmek ve doğduğu yerden ziyade insanların doyduğu yerde bir ve beraber olarak huzur içerisinde yaşaması için taşın altına elimizi koymak” dedi.

“Ramazan ayı, tokun acın halinden anladığı ay”

Ramazan ayının önemine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Ramazan ayı, bereket, paylaşma ve dayanışma ayı. Ramazan ayı, tokun acın halinden anladığı ay. Dolayısıyla bu ayın feyzinden, bereketinden hep birlikte faydalanmak durumundayız. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimizin, bütün konukların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Sağlık, huzur, barış ve mutluluk içerisinde daha nice Ramazanlara ve akabinde bayramlara birlikte kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sizlere sağlıklı, mutlu, gelecekten de umutlu güzel günler diliyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü