Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 12:20

Akdeniz Belediyesi çiçek fidesi dağıttı

Akdeniz Belediyesi '5 Haziran Dünya Çevre Günü 'nedeniyle vatandaşlara Özgür Çocuk Parkı'nda 500 adet tüplü çiçek fidesi dağıttı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 05-06-2017 14:59   Güncelleme : 05-06-2017 14:59
Akdeniz Belediyesi çiçek fidesi dağıttı

Doğa ve çevre konusunda duyarlı ve farkındalık yaratan çalışmalarıyla öne çıkan Akdeniz Belediyesi, Özgür Çocuk parkında tüm vatandaşların '5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, vatandaşlardan doğaya ve çevreye karşı hassas davranmalarını istedi. 

Vatandaşlara çevre bilincini aşılamak için Dünya Çevre Günü'nde çiçek fidesi dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, "Doğamıza sahip çıkma noktasında önemli hizmetlere imza atıyoruz.Çevre, doğa bizim için çok önemli. Ormanlarımız bizim akciğerimiz. Hayatımızda kullandığımız kalemlerimizden defterlerimizden, masalarımızdan sıralarımıza her şey ağaçlardan üretiliyor. Bizlerde Belediye olarak 5 Haziran Dünya Çevre Gününde halkımıza çevre bilincini aşılamak, onları biraz daha doğaya ağaçlara, bitkilere alışmak maksadıyla çiçek fidesi dağıtımı gerçekleştirdik" dedi.

'Akdeniz'i mevsimlik çiçeklerle donatıyoruz' 

 

Mersin’in merkezi konumunda bulunması nedeniyle park ve yeşil alanlara büyük ölçüde önem verdiklerini kaydeden Başkan Aktaş" Belediye olarak doğa ve çevre konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu bağlamda ilçemizde bulunan park, meydan, refüj gibi yeşil alanlarımızı görsel anlamda da kentimize yakışan bir şekilde bakımlı tutuyor ve mevsimlik çiçeklerle donatıyoruz. Ekiplerimiz mevsimlik çiçek üretimini belediyemiz fidanlığında üretiyor. Böylelikle üretimin her safhasında büyük bir tasarruf sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü