Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 13:13
Advert

Terfi Hattı Projesi’nin açılışı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir” sloganıyla Ramazan ayında başlattıkları açılış ve temel atma törenleri kapsamında Ramazan’ın beşinci gününde Aydıncık Yenikaş Mahallesi İçme Suyu Terfi Hattı Projesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-06-2017 10:58   Güncelleme : 01-06-2017 10:58
Terfi Hattı Projesi’nin açılışı

 

Mevcut terfi hattının güzergâhının değiştirilerek yeniden yapıldığı projede, Yenikaş halkının önemli bir sorunu çözüme kavuşturulurken, bin 350 metre terfi hattı ile mevcut deponun bakım ve onarımı yapıldı. Yenikaş Mahallesi’nin yıllardır yaşadığı sorunun iki ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuştuğu hattın açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Aydıncık İlçe Başkanı Hacı Salan ve çok sayıda Aydıncıklı vatandaş katıldı.

Terfi hattının eski olması ve şahıs arazilerinde bulunan seraların altından geçmesi sebebiyle oluşan arızalar nedeniyle yıllardır devam eden sorunun çözüldüğü proje, 218.952,10 TL’lik sözleşme bedeli ile hayata geçirildi. Ayrıca Yenikaş Mahallesi’nde devam eden kanalizasyon projesi de yakın zamanda hizmete açılacak.

“Hiçbir belediye ile aramızda anlaşmazlık yok”

Yenikaş İçme Suyu Terfi Hattı’nın açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyeciliğin hem çok zor hem de vebali ağır olan bir görev olduğunu söylerken, Mersin’in yıllardır ihmal edilen hizmetlere Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuştuğunu belirtti. Seçim öncesi verdikleri sözleri tuttuklarına değinen Başkan Kocamaz, “İnsanlarımız hizmet bekliyor. Mersinimizde yılların ihmali olan hizmetler artık Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bir çözüm noktasına dönüşüyor. Biz 30 Mart’tan önce buraları dolaşırken sizlere bir söz verdik. Dedik ki; ‘Biz hizmet adamıyız. Hizmete odaklanırız. Ayrım yapmayız. Herkese eşit mesafede durur, problemleri de inşallah bir bir çözeriz.’ Dolayısıyla 13 ilçemize de eşit mesafede duruyoruz. İlçedeki belediye yönetiminin hangi partiden olduğu bizim için önemli değil. Neticede hangi partiden olursa olsun, onlar da o bölgedeki insanlara hizmet etmek istiyor. Bizler de aynı şekilde hizmet etmek istiyoruz. Hiç bir belediye ile aramızda anlaşmazlık yok. Hepsiyle uyum içerisinde hizmetler vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Bizi izlemeye devam edin”

Konuşmasının devamında önemli olanın vatandaşlara hizmet etmek olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Önemli olan hizmetlerin yapılması, kimin yaptığı çok önemli değil. Önemli olan vatandaşlarımızın hayatının kolaylaştırılması ve mutlu olabilmesi. Mersin’de yaşamaktan ve Mersinliyim demekten gurur duyması. Bugün burada Yenikaş Mahallesi’nde yapılan terfi istasyonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben başta Yenikaş’a olmak üzere tüm Aydıncık ilçesine hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Biz Mersin’in her tarafında adım adım dolaşıyoruz. Her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bizi izlemeye devam edin” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşma yapan ve Büyükşehir’in ilçelerine yalnızca içme suyu değil her türlü hizmeti getirdiğini belirten Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, “Hizmete geldikleri zaman ‘Her ilçeye ne yapmışsak, diğer ilçeye de onu yapacağız’ dediler ve yapıyorlar. Burada tabi ki asfaltlar yapıldı. Buna benzer birçok hizmetler yapıldı. Karaseki içme suyu yapıldı. Taşmasa’ya kadar da belediyemizin öncülüğünde biriktirme deposu yapıldı. Kalanını da Büyükşehir Belediyemiz tamamlayarak, halkımızın hizmetine sundu. Büyükşehir’in verdiği tüm katkılara teşekkür ediyoruz”dedi.

İçme suyu konusunda uzun zamandır sıkıntı çektiklerini, sıkıntıyı ilettikleri anda Büyükşehir Belediyesi’nin hemen harekete geçtiğini ve iki ay gibi kısa sürede sorunu hallettiğini söyleyen Yenikaş Mahalle Muhtarı Arif Mandal, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü