Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:30
Advert

23. Kültür ve Spor Şenliği Sona Erdi

Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda öğrencilere, öğretim elemanlarına ve çalışanlara motivasyon sağlamak amacıyla düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği sona erdi. Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği programında öğrenci toplulukları tarafından organize edilen dans gösterileri, konferanslar, atölyeler, yarışmalar, konserler, tiyatro oyunları yer aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2017 17:16   Güncelleme : 28-04-2017 17:16
23. Kültür ve Spor Şenliği Sona Erdi

25-28 Nisan tarihleri arasında Cumhuriyet Alanı’nda Dans ve Jimnastik Topluluğu’nun dans gösterisi yaptığı ve öğrenci topluluklarının tanıtım standı açtığı etkinliklerde; konferanslar, tiyatro oyunları ve konserlerin yanı sıra futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve kort tenisi alanlarında müsabakalar gerçekleştirildi.

23. Kültür ve Spor Şenliği’nin kapanış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Yıldırım, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Eyyup Güler’in yanı sıra üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya “Kurulduğu yıldan bugüne kadar, evrenselliği yakalama arzusunda olan üniversitemiz, farklı konularda sempozyum, kongre ve konferanslar gibi bilimsel ve akademik faaliyetler düzenlemektedir. Üniversitemiz; bilimsel aktivitelerin yanında aktif olarak sosyal içerikli etkinlikler gerçekleştiren 66 adet öğrenci topluluğu ile sporun, bilimin, sanatın ve kültürün harmanlandığı bir çaba içindedir. 23’ncüsünü düzenlediğimiz Kültür ve Spor Şenliği kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Öğrenci ve personelimizin katıldığı spor müsabakaları yapıldı. Yoğun çalışmalarla geçirdiğimiz Eğitim-Öğretim yılının sonlarına yaklaşırken öğrencilerimiz ve çalışanlarımız stres atma imkanı buldular” şeklinde konuştu.

Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz de “Yoğun ve stresli geçen bir yılın ardından yapılan 23. Kültür ve Spor Şenliğini tamamlamış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi şenlik kapsamında birçok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi ve aynı zamanda çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda öğrenci arkadaşlarımıza yanı sıra üniversitemiz personeli de katılım gösterdi. Bu ve bunun gibi organizasyonlar biz öğrencilere moral kaynağı olduğu gibi aynı zamanda hocalarımızın da yoğun bir çalışma yılının sonunda stres atmasını sağlamakta, bizleri daha da motive etmektedir. Böyle organizasyonların devamını diliyor, yarışmalara katılan, dereceye giren herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Düzenlenen tören; futbol, basketbol, voleybol, atletizm, kort tenisi kategorilerinde yarışarak dereceye giren personel ve öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.

Takım sonuçlarında öğrenci futbol kategorisinde; Turizm Fakültesi birinci,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikinci, Mimarlık Fakültesi üçüncü; personel futbol kategorisinde Tıp Fakültesi birinci, Fen-Edebiyat Fakültesi ikinci, Mühendislik Fakültesi üçüncü oldu.

Takım sonuçlarında erkek öğrenci basketbol kategorisinde; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birinci, Turizm Fakültesi ikinci, Mühendislik Fakültesi üçüncü; kadın öğrenci basketbol kategorisinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul birinci, Fen-Edebiyat Fakültesi ikinci; personel basketbol kategorisinde ise Fen-Edebiyat Fakültesi birinci, Tıp Fakültesi ikinci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu üçüncü olmaya hak kazandı.

Takım sonuçlarında erkek öğrenci voleybol kategorisini; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincilikle, Tıp Fakültesi ikincilikle, Mühendislik Fakültesi üçüncülükle; kadın öğrenci voleybol kategorisini Fen-Edebiyat Fakültesi birincilikle, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ikincilikle, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu üçüncülükle; personel voleybol kategorisinde ise Turizm Fakültesi birincilikle, Mühendislik Fakültesi ikincilikle, Mimarlık Fakültesi üçüncülükle tamamladı.

23. Kültür ve Spor Şenliği’nin kapanış töreni; kort tenisi, masa tenisi ve atletizm dallarında bireysel başarı elde eden personel ve öğrenciler ile takımlara, kupa ve madalyalarının takdim edilmesiyle sona erdi. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü