Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 03:23
Advert

Bu Yurdun Bir Karış Toprağından Geçilmez

Öğrenci Konseyi tarafından "Buram Buram Çanakkale Destanı'nın 102’nci Yılı" başlıklı konferans düzenlendi. Öğrencilerin katıldığı etkinlikte; Çanakkale Savaşı’nın ve birlik beraberliğin önemi anlatıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-04-2017 09:35   Güncelleme : 05-04-2017 09:35
Bu Yurdun Bir Karış Toprağından Geçilmez

4 Nisan Salı günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa; son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans, ‘Adile Teyze’ isimle sunuyla devam etti.

 

Babasının üniforması ve çarıklarını giyen Kaçmaz ‘Dur Yolcu’ şiirini okuyarak konuşmasına başladı. Çanakkale Savaşı’nda yaşananları ve 14 yıl savaşan babasının anılarını anlatan Kaçmaz; “Bu vatan için canım feda olsun diyen; vatan duygusu beyninde, millet sevgisini yüreğinde taşıyarak Çanakkale’ye koşan dedelerimizin temiz kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale. Hakkari'den, Kastamonu’dan, Diyarbakır'dan, Halep'ten, Şam'dan, Bursa'dan, Bosna Hersek'ten, Mersin’den herkes vatan için, millet için, bayrak için, din için savaştı. Dünyanın yenilmez dediği ordular Çanakkale’de yenildi” ifadelerine yer verdi.

 

Çanakkale'de Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Yörük, Türkmen, Arap, Laz, Çeçen, Arnavut'uyla omuz omuza verildiğinin altını çizen Kaçmaz; “Bu savaşı bizim dedelerimiz kazandı. Görüşünüz ne olursa olsun zaman, birlik beraberlik zamanıdır. Dağa, taşa, kuşa ‘bu vatan bizimdir’ deyin gençler” sözleriyle birlik beraberliğin önemini vurguladı.

 

Öğrenciler tarafından Çanakkale şiirlerinin okunmasıyla devam eden konferans, Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz’da yaşadıklarını içeren bir sunuyla sona erdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü