Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 08:16

​ÇUGİDER İle Mersin Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü Yapıldı

Üniversitemiz ile Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) arasında “Dilbilim Topluluğu-11’inci Dilbilim Konferansının Düzenlenmesi” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-02-2017 13:51   Güncelleme : 22-02-2017 13:51
​ÇUGİDER İle Mersin Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü Yapıldı

21 Şubat Salı günü Rektörlük Binası Senato odasında imzalanan işbirliği protokolüne ÇUGİDER yönetimi ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı katıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde 20-22 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan konferansın ev sahipliğini Mersin Üniversitesi Dilbilim Topluluğu yapacak. Mersin’de ilk defa düzenlenecek olan konferansa; alanında uzman ve uluslararası saygınlığa sahip 50 bilim adamının yanı sıra farklı üniversitelerden çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katılması amaçlanıyor.

Kent dinamikleriyle birçok ortak projede yer aldıklarını ve üniversitelerin toplumdan izole olmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Çamsarı; “Bizler burada öğrenciler için varız. Doğru işbirlikleriyle onların gelecek kaygısını Escort Kuşadası azaltmaya çalışıyoruz. Yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen ÇUGİDER çok güzel projeleri ve girişimleri var. Ortak projelerimizin artacağı kanaatindeyim. Dil, bir milletin olmazsa olmaz değeridir. Böyle bir projede katkımızın olması gurur verici. ÇUGİDER yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerle iş yaşamı arasında köprü kurmayı amaçladıklarını ifade eden ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Balkan ise, “Öğrenciler arasında aktif bilgi akışını oluşturmayı planladığımız bu projeyle aynı zamanda akademik kesimleri de bir araya getirerek Türkiye’de dilin ve dilbiliminin gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Üniversitemizle işbirliği içerisinde, gençlerimize ve bölgemize faydalı projeler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Mersin Üniversitesi yönetimine ve bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü