Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 04:30

Eğitim: Güzel Konuşma ve Diksiyon Önemli

Personel Daire Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Güzel Konuşma ve Diksiyon” konulu bir eğitim düzenlendi. 7 Şubat Salı günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime akademik ve idari personel katıldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-02-2017 15:17   Güncelleme : 07-02-2017 15:17
Eğitim: Güzel Konuşma ve Diksiyon Önemli

 Güzel konuşmanın öneminin anlatıldığı eğitimde, etkili bir diksiyon için yapılması ve yapılmaması gerekenler de katılımcılara kelimelerle pratik yaptırılarak anlatıldı.

İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Ünal tarafından verilen eğitimde ilk olarak bireyin kendini etkili bir şekilde ifade etmesinde; beden duruşu, bilgi birikimi, duyulabilme ve anlaşılabilme kavramlarının önemine yer verildi. Yrd. Doç. Dr. Ünal etkili bir Escort Fethiye diksiyon için ilk şartın, doğru nefes olduğuna dikkat çekerek katılımcılara nefes egzersizleri yaptırdı. Diksiyonun büyük ölçüde fonetiğe dayandığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ünal, harflerde kalın ve ince ayrımının yapılmamasının konuşma üzerindeki etkisini anlatarak söyleniş ve boğumlanmada sıkça yapılan hataları aktardı.

 

Eğitim, gönüllü iki personelin kura ile seçilen tekerlemeleri okumasının akabinde, Yrd. Doç. Dr. Recep Ünal tarafından gönüllülere kitap hediye edilmesiyle sona erdi. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü