Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 14:32
Advert

Reçel satıp kız çocuğu okutuyorlar

Mezitli Belediyesi Gönülleri hazırladıkları turunç reçellerini yapıp, satıyor, kız çocuklarını okutuyorlar. Bir vatandaşın bağışladığı turunç reçelleri 9 kız çocuğunun eğitim almasını sağlayacak.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-01-2017 09:57   Güncelleme : 25-01-2017 09:57
Reçel satıp kız çocuğu okutuyorlar

Düzenledikleri çok farklı sosyal faaliyetlerle adını sıkça duyuran Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, çok farklı bir etkinlikle birkez daha kendilerinden söz ettirdi. Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören lösemili çocuklara bere ören Mezitli Belediyesi, Menderes Mahallesi Gönüllüleri, şimdi de kız çocuklarının okutulabilmesi için turunç reçeli üretimine başladı. Duyarlı bir vatandaşın bağışladığı turunçları, reçel yaparak satışını gerçekleştiren ve aralarında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan’ın da yer aldığı gönüllüler, bu sayede 9 kız çocuğunun eğitimine katkı sağlayacaklar. Gönüllüler satılan reçellerden yaklaşık 1500 TL gelir bekliyor.

 

KIZ ÇOCUKLARINI OKUTURKEN MERSİN'İ TANITACAĞIZ

Çok önemli bir görev için bir araya geldiklerini ifade eden Mezitli Belediyesi Menderes Mahallesi Gönüllü Evi Başkanı Afitap Duru, “Yine çok değerli bir görev için bir araya geldik. Mersin’in sembollerinden olan turunç meyvesinden ürettiğimiz reçellerimizi satarak, 9 kız çocuğumuzun okumasını sağlayacağız. Bu yolla kız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanın yanında Mersin’in çok önemli bir değeri olan turunç reçelinin de kentimizin tanıtımına katı sağlamış olacağız” dedi.

 

GÖNÜLLÜLERİMİZ GURUR DUYULACAK İŞLER YAPIYOR

Gönüllülerin yaptıkları çalışmaların çok değerli ve özel olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Belediyemizin en büyük gücü halkından aldığı gücüdür. Benim en çok önem verdiğim gönüllülük anlayışı ile vatandaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden gurur duyulacak başarılara imza attılar. Pek çok çalışmamızda yanımızda hissettiğimiz gönüllülerimiz şimdi de kız çocuklarının okutulması için turunç reçeli üretiyorlar. Belediyemize mekan sağlamak dışında hiçbir yükü olmayan gönüllülerimize canı gönülden teşekkürlerimiz sunuyorum” diye konuştu.

 

ÖRGÜTLÜ TOPLUMUN TEMELİNİ MEZİTLİ’DE ATIYORUZ

Mezitli’de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olmasını isteyen Başkan Tarhan, "Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyorlar. Türkiye’de bu tür çalışmalar yapmak oldukça zor. Çünkü sosyal devlet ilkesi maalesef daha hayata geçmedi. Biz Mezitli’de zor olanı başarıyoruz  İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplayarak başardık. İlçe halkı, bizleri seviyor, birçok etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmıyor" ifadelerini kullandı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü