Mersin Vatan Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 14:47

Trump: ‘En İyi Dostum Mehmet Ali Yalçındağ’

Trump’ın Başkan olmasıyla birlikte Türk-Amerikan ilişkilerinin seyri gündem konusu oldu. Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasının başarılı ismi Mehmet Ali Yalçındağ’ı işaret ederek ‘Bizim böylesine uygun bir ilişki mekanizmamız var’ dedi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 24-01-2017 20:35   Güncelleme : 24-01-2017 20:35
Trump: ‘En İyi Dostum Mehmet Ali Yalçındağ’

 

 

İsmail Küçükkaya, Fox TV’deki programı Çalar Saat’te Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeden notları paylaştı. ‘Türk-Amerikan’ ilişkilerini konuşurken Başbakan’ın sözü Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’a getirdiğini anlatan Küçükkaya, şunları aktardı:

‘Sayın Trump, Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde Mehmet Ali Yalçındağ için ‘O benim en iyi dostum’ dedi. Beklentimiz var Trump’tan. İyimseriz. Bizim böylesine uygun bir ilişki mekanizmamız var.’

Başbakan’ın ‘uygun ilişki mekanizması’ diye kastettiği isim olan Mehmet Ali Yalçındağ, Trump’ın seçim zaferinin ertesi gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonda Trump ile görüşmesini sağlamıştı.

Mehmet Ali Yalçındağ Kilit İsim Olacak

Görünen o ki, Trump’ın yemin töreninde eşi Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile birlikte Trump’ın yanında olan Mehmet Ali Yalçındağ, Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni dönemde kilit bir rol oynayacak.

Başarılı işadamı Mehmet Ali Yalçındağ, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve başkanlık görevlerini sürdürüyor. TÜSİAD Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Üyeliği’nin yanısıra 2012’den bu yana Yandex TürkiyeYönetim Kurulu Başkanı. Arzuhan Doğan Yalçındağ ile evli olan Mehmet Ali Yalçındağ, iki çocuk babası.

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü