Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 15:04
Advert

Tarhan Gazeteciler gününü kutladı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle yayınladığı mesajında, işsiz olan yada cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin durumuna dikkat çekti.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 11-01-2017 07:35   Güncelleme : 11-01-2017 07:35
Tarhan Gazeteciler gününü kutladı

 

10 Ocak gününün gazeteciler tarafından bir bayramdan çok gazetecilerin haklarının sorgulandığı bir gün olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “10 Ocak, Türkiye'de 60'lı yıllardan bu yana 'Çalışan Gazeteciler' günü olarak anılıyor. Ama maalesef gazetecilerin içersinde bulunduğu şartlar düşünülürse bu gün bir bayram olarak değil, zor şartlar altında işini yapmaya çalışan yada bir şekilde iş yapması engellenen, cezaevlerine gönderilen, öldürülen gazetecilerimizi anma günü haline gelmiştir” dedi.

 

BAYRAM KUTLAMASININ ÇOK UZAĞINDAYIZ

Günümüzde gazeteciliğin Türkiye'deki en tehlikeli meslek dallarlından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan “Maalesef içersinde bulunduğumuz şartlarda gazetecilerimiz bu günü bir bayram olarak kutlamanın çok uzağındalar. Cezaevinde bulunan gazeteci sayısı üç haneli rakamlara ulaşmıştır. 2016 sonu itibariyle işsiz gazeteci sayısının 10 bine yaklaştığı biliniyor. Çalışan gazeteciden çok, işsiz gazetecisi olan ülke olacağız. “ diye konuştu.

Çalışan Gazeteciler Günü’nün “Çalışamayan Gazeteciler Günü”ne dönüştüğünü belirten Başkan Tarhan, “Tüm içersinde bulunduğu şartlara rağmen görevi başında zor şartlar altında işini yapmaya çalışan, cezaevinde tutulan, işsiz bırakılan yada sadece gazetecilik yaptığı için öldürülen tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü