Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 14:59

Hür Özgüv-Sen 'den Teröre Lanet !

İstanbul Reina gece kulübünde yılbaşı gecesi gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 39 kişi hayatını kaybetimiştir.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2017 21:43   Güncelleme : 09-01-2017 21:43
Hür Özgüv-Sen 'den Teröre Lanet !
Özel Güvenlik meslektaşlarımız Fatih Çakmak ve Hatice Koç da gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşmüşlerdir. meslektaşlarımız için çoğu medya kuruluşu hayatını kaybeden özel güvenlikçiler diyerek haber bültenlerini sunmuşlardır. 
 
Halbuki hayatını kaybeden meslektaşlarımız orada görevlerini icra ederken görev şehidi olmuşlardır. 
Bu konuda Hür Özgüv-Sen Ailesi olarak çok rahatsızlık duymaktayız. Yeri geldiğinde eğlence merkezinde, spor müsabakalarında, Bankalarda, kritik ve hassas noktalarda ve Türkiyenin en kritik yerlerinde bile görevimizi layıkıyla yerine getirmekteyiz, Televizyon programlarındaki bazı yorumcuların, kanunlardan uzak oldukları görülmektedir
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 8.maddesi özel güvenlik görevlilerine verilen silah bulundurma ve taşıma yetkisini düzenlemiştir.
Buna göre; “Eğitim ve öğretim kurumlarında, sağlık tesislerinde, talih oyunları işletmelerinde, içkili yerlerde, özel toplantılarda, spor karşılaşmalarında, sahne gösterileri ve benzeri organizasyonlarda silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilmez ve silahlı olarak görev yapamazlar.” hükmü gereğince özel güvenlik görevlilerinin söz konusu eğlence mekânında silah taşıma yetkisi bulunmamakta ve görevlilerinden kaynaklanan bir güvenlik zafiyeti söz yoktur.
Devlet büyüklerimizden görev esnasında hayatını kaybeden mesletktaşlarımız  veya saldırı sonucu vefat eden meslektaşlarımızın ŞEHİT STATÜSÜNE olmasını istiyoruz.
 
Demirel sözlerine şöyle devam etti ; Hain eylemi ve terörün her şeklini Hür Özgüv-Sen Ailesi olarak kınıyoruz dedi.
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü