Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:47

Katarakt, bebeklik döneminde de görülebilir

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Fatma Caner Genişoğlu, yaşlılık hastalığı olduğuna dair yaygın bir kanaatin olduğu kataraktın gençleri ve bebekleri de etkilediğini söyledi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 03-01-2017 10:42   Güncelleme : 03-01-2017 10:42
Katarakt, bebeklik döneminde de görülebilir

 

 

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Fatma Caner Genişoğlu, önemli bir göz sağlığı sorunu olan katarakt hakkında bilgi verdi.

Genellikle yaşlılık hastalığı olarak bilinen ve halk arasında “göze perde inmesi” olarak adlandırılan kataraktın, gençlerde ve bebeklerde de görülebildiğini ifade eden Opr. Dr. Genişoğlu, “Katarakt, yeni doğan bebeklerde görülebildiği gibi ilerleyen yaşlarda da oluşabilir. Doğumsal kataraktlar, annenin gebeliği sırasında geçirdiği enfeksiyonlar nedeniyle yaşanabiliyor. Hamileliğin ilk 3 ayında kullanılan antibiyotik ve antiviral ilaçlar çocukluk çağı kataraktının gelişmesini büyük oranda etkilemektedir. Ancak bazen altında hiçbir sebep yokken dahi görülebiliyor. Katarakt, kortizon kullanımı veya yaşanan travmalar sebebiyle gençlerde de ortaya çıkabiliyor” dedi.

YAZ KIŞ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIN

Kataraktın, basit bir göz muayenesi ile teşhis edilebildiğini anlatan Opr. Dr. Genişoğlu, ilerlemiş kataraktın tek çözümünün ameliyat olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“İlerleyen teknoloji ile birlikte günümüzde katarakt problemin çözümünde, narkozsuz ve iğnesiz yöntemler kullanılıyor.”

Opr. Dr. Genişoğlu, ultraviyole ışınlarının cilde zarar verdiği gibi göze de zarar verdiğini belirterek, yaz kış güneş gözlüğü kullanılmasını tavsiye etti. Opr. Dr. Genişoğlu, çocuklarda güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü