Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 14:07
Advert

CHP'li Gök; Asgari ücret üzerinden vergi oyunları oynanıyor

CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök,“Hükümetin getirmeyi düşündüğü çözümün, asgari ücretin az üzerinde ücret alan kesimler dâhil olmak üzere, geri kalan milyonlarca ücretliye hiçbir katkısı olmayacaktır.Asgari ücret üzerinden vergi oyunları oynanıyor” dedi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-12-2016 09:22   Güncelleme : 02-12-2016 09:22
CHP'li Gök;  Asgari ücret üzerinden vergi oyunları oynanıyor

Başkan Gök,asgari ücrette gelir vergisine bağlı düşüşün engellenmesi amacı ile hazırlanan Kanun Tasarısı'nı değerlendirdi.Tasarıyı yeterli bulmadığını belirten Gök,asgari ücretin az üzerinde ücret alanların bu düzenlemeden yararlanamayacağına dikkat çekti. Başkan Gök, "Hükümetin bugün getirmeyi düşündüğü çözümün, asgari ücretin az üzerinde ücret alan kesimler dâhil olmak üzere, geri kalan milyonlarca ücretliye hiçbir katkısı olmayacaktır.Asgari ücretin üzerinde ücret alan kesimlere de bir vergi iadesi söz konusu olabilirdi.Asgari ücretteki 70 liralık düşmenin önlenmesi doğru ancak yetersiz buluyorum.Özünde, burada yapılan düzenlemeyle bir mağduriyet giderilmiyor, hak ettiklerini, emeğinin karşılığını alamayan işçilere, gelir vergisi diliminden dolayı kısmen kaybolan haklarının verilmesi şeklinde bir uygulama gerçekleşiyor.Asgari ücret üzerinden vergi oyunları oynanıyor." dedi.

ZORUNLU BES'TE YENİ TUZAK

Konuşmasında Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Kanunu'na da dikkat çeken Başkan Gök şöyle dedi:“Yakın zamanda bekleyen başka bir tehlike, zorunlu bireysel emeklilik. 1 Ocak 2017’den itibaren zorunlu bireysel emeklilik sistemi devreye giriyor. Hükûmet darbe ve OHAL’in sağladığı toz duman ortamı içinde Varlık Fonu’yla zorunlu bireysel emeklilik sistemini yasallaştırdı.Ocak ayından itibaren tüm çalışanların prime esas kazançlarından yüzde 3 oranında zorunlu bireysel emeklilik kesintisi yapılacak.

Asgari ücretin bugünkü tutarını esas aldığımızda, her çalışandan ocak ayından itibaren 50 Türk liralık kesinti yapılacak. Kesinti miktarları ise işçi ve emekçilerin brüt kazançlarına göre artacak. Çünkü asgari geçim tutarları her ücretliye göre farklılık göstermekte, eşinin çalışıp çalışmamasından çocuk sayısına kadar değişiklikler göstermektedir.Örneğin, 3 bin lira brüt kazancı olandan her ay 90 lira kesinti olacak ." 

HÜKÜMET ÇALIŞANLARI UNUTTU 

Hükümetin, çalışanları her alanda unuttuğunu da anlatan Başkan Gök açıklamasına şöyle devam etti:

"Bunun yanında 4/B’lilere, 4/C’lilere, taşerona verilen kadro sözüne, yaşa takılan emeklilerin sorunlarına; İntibak Yasası, 2000 yılı öncesindeki emeklilerle ilgili düzenlemelere, emeklilerin ilaç katkı payıyla ilgili sorunlar ne yazık ki devam ediyor.  Çalışanlar, her alanda Hükûmetin unuttuğu kesim hâline gelmiş durumda."

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü