Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 02:20

Hoş geldin ya Resulallah

Işkın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Rebiülevvel ayı içerisinde Mekke'de dünyaya geldiğini söyledi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 02-12-2016 08:43   Güncelleme : 02-12-2016 08:43
Hoş geldin ya Resulallah

 

Bugün itibariyle Rebiülevvel ayına girildiğini hatırlatan Sezai Çimiş, "Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberler peygamberi sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) bu ay içerisinde dünyaya gözlerini açmış ve şereflendirmiştir." dedi.                                          

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ HADİSESİ YAŞANDI

Rebiülevvel ayının fazileti hakkında bilgiler aktaran Çimiş, "Rebiülevvel ayı müslümanlar için önemli bir gelişmenin yaşadığı aydır. Peygamber efendimizin doğumu bu ayda gerçekleşmiştir. Rebiülevvel ayının 12. gecesinde peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Mekke'de dünyaya gelmiştir. Dünyanın en önemli hadisesinin yaşandığı bu ay efendimizin dünyaya gelmesi açısından önem arzetmektedir. Efendimiz dünyaya gelmeden önceki bütün kutsal kitaplarda Hz. Muhammed'in dünyaya geleceği bildirilmiş ve ahd alınmıştır." şeklinde konuştu.                                    

 KARANLIKLAR NUR İÇİNDE AYDINLANDI

Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirmesiyle karanlıkların nur içinde aydınlandığını ifade eden Çimiş, şöyle dedi:

"Efendimiz dünyaya gelmeden önce dünya kötü bir durumda idi. Heryerde ahlaksızlık çoğalmış ve kötülükler artmıştı. Peygamber efendimizin dünyaya gelişi bunların sonu olmuştur. Hz. Muhammed'in doğmasıyla batıl duygular zail oldu, hak ve hakikat kail olmuştur." 

Çimiş, bu faziletli ayda ibadet ve duaların yapılmasını da tavsiye etti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü