Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 22:09
Advert

Mahmut Arslan Anadolu Lisesinde geleneksel kutlama

Mahmut Arslan Anadolu Lisesi öğretmenleri, Arbel Grup tarafından ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-11-2016 07:57   Güncelleme : 28-11-2016 07:57
Mahmut Arslan Anadolu Lisesinde geleneksel kutlama


Bir otelde düzenlenen etkinliğe, Okul Müdürü Ali Kamil Salcı ve öğretmenlerin yanı sıra Arbel Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Arslan’da katıldı. Gecede konuşan Arslan, Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nin 2009-2010 yılları arasında eğitim-öğretime başladığını hatırlatarak, "O günlerde hepimizin bir hedefi vardı. Çağdaş, başarılı ve yaratıcı kuşakların yetişmesi. Bugün baktığımızda Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nin kısa sürede Mersin’in en iyi eğitim ve öğretiminin yapıldığı okullarından biri olduğunu görmekteyiz. Eğitimde elde ettiği başarılarını, sanatsal ve sosyal etkinliklerde elde ettiği başarılarla taçlandırdı. Amacımıza ulaştığımızı görmenin mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayız" dedi.
Elde edilen bu başarının anahtarının, eğitimcilerin, velilerin ve öğrencilerin el birliği ile hayata geçirdiği eğitim projeleri olduğunun altını çizen Arslan, "Okulumuz tüm unsurlarıyla güçlü bağlar oluşturdu. Sizler, rutin görevlerinizin yanı sıra destekleyici sosyal etkinlikleri maksimum düzeyde hayata geçirmeye çalıştınız. Öğrenci ve velilerimizle okulumuzu en iyi yapmanın yollarını aradınız. Yetiştirmekte olduğunuz kuşak, ülkesine ve milletine yürekten bağlı, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, kişilikli bireylerden oluşacak. Bu yolda fedakarca çabalayan, onlara yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü göstererek her yönden gelişmelerine büyük katkı sağlayan, eğitimin temel taşı, vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularla kutluyorum" diye konuştu.
Okul Müdürü Ali Kamil Salcı ise öğretmenlik mesleğinin, mesleklerin en kutsalı olduğuna vurgu yaparak, "Özveri ister, yurtseverlik ister. Öğretmen, karşılıksız vermeyi bilen yüce bir varlıktır. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimizi bu onurlu mesleği başarı ile devam ettirdikleri için kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Gecede ayrıca, Okul Aile Birliği eski Başkanı İbrahim Halil Pekmezci’ye okula sunduğu katkılarından dolayı plaket takdim edilirken, öğretmenlere de çeşitli hediyeler verildi.
Müzik eşliğinde devam eden gecede, öğretmenler gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü