Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 17:45

Engelsiz Orkestara Provalara devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile başlatılan “Engelsiz Koro ve Orkestra Projesi” kapsamında bir araya gelen engelli bireyler 3 Aralık’ta verecekleri konser için hazırlanıyor.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 27-11-2016 11:04   Güncelleme : 27-11-2016 11:04
Engelsiz Orkestara Provalara devam ediyor

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplumsal gelişmelerden pay almalarını sağlamak, sosyal hayata katılımlarını artırmak ve bağımsızlaşmalarına yardımcı olmak için desteğini her alanda sürdürüyor.

Müziğin sihirli gücü ile engelli bireylerin duygularını, düşüncelerini ve hislerini daha kolay aktarabilmek ve onların neler yapabileceğini göstermek için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile kurulan Engelsiz Koro ve Orkestrası engelli bireylerin müzik aracılığı ile sesi oluyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında kurulup, Mersin Büyükşehir Belediyesi sesli çalgılar ve koro eğitmenleri tarafından eğitim almaya başlayan Engelsiz Koro ve Orkestrası verecekleri konser için hummalı bir şekilde Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Engelsiz Yaşam ve Sanat Merkezi’nde konser provalarına devam ediyor.

14 engelli bireyin bir araya gelerek oluşturduğu grup, TRT’de canlı yayında ilk performansını sergiledikten sonra 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü