Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 17:21
Advert

Karakuş; Geleceğin inşasına bir tuğlada biz koyalım

Mersin Cemevi tarafından düzenlenen Pir Sultan Abdal Müzikali ayakta alkışlandı. Müzikale Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticileri, Siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcilileri ve inanç önderleri katıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-11-2016 10:08   Güncelleme : 27-11-2016 10:08
Karakuş; Geleceğin inşasına bir tuğlada biz koyalım

 

Mersin Cemevi Gençlikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi  Cem Karakuş’  geçmişten öğrendiğimiz  gibi  baskı ve zulümlere  boyun eğmemeyi Nesimilerden, Hacı Bektaş-ı Velilerden , Pir Sultan Abdallardan, öğrendik. Karanlığa teslim olmamak pirlerimizden bizlere mirastır. Bizlerde bu karanlığa bir mum yakmak için çocuklarımızın ilim yolundan gitmesi için bu geceyi düzenledik. Bu gecenin geliri okuyan öğrencilerimize burs olarak verilecektir. Aydınlık geleceğin inşasında bir küçük  tuğla da  Mersin Cemevi olarak biz de koymak istedik. Burslarla gençlerimizin okumasına az da olsa katkıda bulunacağız. Ve bu bursların devamlılığı konusunda da çabalar sarf edeceğiz. ‘ dedi

Haydar Selçuk’un yazdığı ve yönettiği  müzikalin sunumunu Filiz Çağlar Selçuk ve  Mehmet Turan Dede yaptı. Cem Doğan, Gani Pekşen, Haydar Selçuk, Hüseyin Korkankormaz, Özge Çam  Pir Sultan Abdal’ın  deyişlerini seslendirdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü