Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 03:14

Akdeniz Belediyesinin vezneleri hafta sonu da açık

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ödemelerinin 2’nci taksit ödemeleri için merkez hizmet binası veznelerini hafta sonu da açık tutacak. Vezneler ayrıca, Resmi Gazetede yayınlanan ve vergi borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihinin 30 Kasım’a kadar uzatılmasını içeren düzenleme sonrasında, borcunu yapılandırmak isteyen mükelleflere de hafta sonunda hizmet verecek.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-11-2016 13:35   Güncelleme : 25-11-2016 13:35
Akdeniz Belediyesinin vezneleri hafta sonu da açık

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ödemelerinin 2’nci taksit ödemeleri 30 Kasım tarihine kadar devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vergi ödemelerinde yoğunluk yaşamaması ve hafta içi ödeme yapmaya gelemeyen mükelleflere kolaylık sağlamak amacıyla merkez hizmet binasındaki veznelerini hafta sonunda da açık tutacak. Öte yandan 30 Kasım tarihine kadar uzatılan vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili Resmi Gazetede yayınlanan düzenleme ile birlikte, vergi borçlarını yapılandırmak isteyen mükellefler de hafta sonu vezne hizmetlerinden yararlanabilecek. Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre merkez hizmet binası vezneleri 26 Kasım Cumartesi günü 08.00-16.00 ve 27 Kasım Pazar günü de 08.00-15.00 saatleri arasında hizmet verecek. Yurttaşlar, merkez hizmet binası veznelerindeki vergi ödemelerini, normal mesai günlerinde olduğu gibi nakit ya da kredi kartı ile ödeyebilecekler. 

E-belediye ile vergi ödemeleri bir tık uzaklıkta

Öte yandan Mali Hizmetler Müdürlüğü Karacailyas ödeme noktası, norma mesai günlerinde sadece nakit ödemeleri kabul ediyor. Merkeze uzak çevre mahallelerdeki mükellefler, vergi ödemelerini Karacailyas ödeme noktasına da yapabiliyor. Tüm bu seçeneklerin yanı sıra, Akdeniz Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden e-belediye 

(https://e-belediye.akdeniz.bel.tr/e-Belediye/) sayfasına giriş yapan mükellefler, vergi borçlarını sadece birkaç tıklamayla kredi kartları üzerinden ödeyebiliyor. E-belediye üzerinden Uluslararası Güvenlik Platformu 3D Secure ile yapılan ödemeler, olası kart mağduriyeti olasılığını da ortadan kaldırıyor. Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, cezai duruma düşmemeleri ve yasal gecikme faizleriyle karşı karşıya kalmamaları için mükelleflerin vergi ödemelerini 30 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini hatırlattılar.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü