Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 15:21
Advert

Kadına Yönelik şiddete hep birlikte dur diyelim

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-11-2016 08:52   Güncelleme : 24-11-2016 08:52
Kadına Yönelik şiddete hep birlikte dur diyelim

 

 

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü,1999 yılında Kadına Yönelik Şiddete Karşı farkındalık yaratmak amacıyla BM genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür. Türkiye’de yaşanan en vahim  durumlardan biri de kadına uygulanan şiddettir. Kadına yönelik şiddet daha önceleri basına pek yansıtılmıyordu, ancak günümüzde gittikçe artarak büyük bir toplumsal problem olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Dünyada artan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar her geçen gün gittikçe artmaktadır. Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadele de kadınlar çoğunlukla daha önceleri  şiddeti tanımıyor ya da kadın olmanın doğal bir uygulaması olarak algılıyordu. Fakat günümüzde artık şiddeti saklamamaya, şiddetten kurtulmak için destek almaya başladılar ve gizli yaşanan, saklanan şiddet gün yüzüne çıkmaya başlamış oldu.

 

 Belediyemizce sosyal projelerle kadınlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz; Kadın Sığınma Evleri, Kurs Merkezleri, Yenişehir Belediyesi Özgecan Gençlik Merkezi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Amatem, Anaokulları, Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi bunların bazıları olup, Yenişehir Belediyesi her zaman kadınlarımızın sorunlarını çözmeye, onların haytanı kolaylaştırmak için yardımcı olmaya devam edecektir” dedi.

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü