Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 09:48
Advert

CHP’li Özyiğit: “Öğretmenler cehaleti yenenlerdir”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, eğitim sisteminin Atatürkçü düşünceden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, akılcı ve bilimsel eğitimden uzaklaştırıldığını belirterek, “Öğretmenlerin üzerindeki siyasi baskı, korku, kuşku yerine, onlara nitelik kazandırmak gerekmektedir. Öğretmenler, çağdaş ve akılcı yönleriyle, eğitime ışık tutarak cehaleti yenenlerdir” dedi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-11-2016 19:59   Güncelleme : 23-11-2016 19:59
CHP’li Özyiğit: “Öğretmenler cehaleti yenenlerdir”
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözü ile öğretmenlere duyulan güveni anlattığına vurgu yapan Özyiğit, “Atatürk’ün başöğretmenliğinin kabul edildiği gün, 24 Kasım ‘Öğretmenler Günü’dür. Başöğretmen Atatürk’ün ‘Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir’ sözü, öğretmenliği benimsediğinin ve çok önemsediğinin göstergesidir” dedi.
24 Kasımların önemini kavramının gelecek nesiller açısından önemli olduğuna ifade eden Özyiğit, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Öğretmenler, doğruları öğretenlerdir. Öğretmenler; cinsiyet, din, mezhep, inanç ve dil ayrımı yapmaksızın görevini sürdürenlerdir. Öğretmenlik, insanı eğitme sanatıdır. Öğretmenler, insanları aydınlatmak için vardır. Onlar, yarınlarımız olan çocuklarımızı eğitmek için vardır. Öğretmenler, çağdaş ve akılcı yönleriyle, eğitime ışık tutarak cehaleti yenenlerdir.”
Öğretmenler üzerinde baskı kurulduğuna işaret eden Özyiğit, 14 yıllık AKP iktidarında eğitim sisteminin sürekli değiştiğini ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek, “Bugünün eğitim anlayışı ve uygulaması, Atatürkçü düşünceden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, akılcı ve bilimsel eğitimden uzaklaşma yönündedir. Bu nedenledir ki; öğretmenlerin üzerindeki siyasi baskı, korku, kuşku yerine, onlara nitelik kazandırmak gerekmektedir. Nitelikli öğretmenler, nitelikli eğitimin vazgeçilmezidirler. Aydınlığın simgesi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşan çağdaş yaşam imkanlarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır” dedi.
Öğretmenlerin gününü kutlayan Özyiğit, “Tüm öğretmenlerimizin, baskılardan etkilenmeden sorumluluklarını yerine getireceklerinden şüphe duymuyoruz. Millet olarak da öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onurlu ve kutsal meslekleriyle, her zaman sevip saydığımız değerli öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü