Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:04

“Öğretmenlerimizin konumları iyileştirilmeli”

TISİAD Genel Başkanı Kılıç’tan öğretmenlere kutlama mesajı

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-11-2016 15:23   Güncelleme : 23-11-2016 15:23
“Öğretmenlerimizin konumları iyileştirilmeli”

 

 

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, eğitim düzeyinin yükseltilmesinde ve ekonomik kalkınmayı destekleyecek nitelik insan gücü yetiştirilmesinde en önemli görevin öğretmenlere düştüğüne vurgu yaparak, “Öğretmenlerimizin sosyo-ekonomik konumlarının da üstlendikleri ağır sorumluluğa uygun olarak iyileştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Toplumsal refah,  güçlü sermaye ve rekabet gücünün artırılmasında eğitimin en önemli unsur olduğunu dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

“Eğitim sistemimizde en önemli yapı taşımız kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Eğitim düzeyinin yükseltilmesinde ve ekonomik kalkınmayı destekleyecek nitelik insan gücü yetiştirilmesini sağlayacak olan öğretmenlerimizin sosyo-ekonomik konumlarının da üstlendikleri ağır sorumluluğa uygun olarak iyileştirilmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin yaşam standartlarının yükseltildiği, güçlü bir eğitim sisteminin hayata geçirildiği bir Türkiye dileğiyle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

 
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü