Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 20:07
Advert

Carousel AVM'de göre engellilere büyük hizmet!

Turkcell ve Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle görme engelli vatandaşlarımıza çok büyük bir hizmetin yolu açıldı. İlk uygulama Carousel AVM’de gerçekleşecek. Evet artık Turkcell Hayal Ortağım servisiyle Carousel AVM’de engeller kalkıyor.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-11-2016 08:32   Güncelleme : 23-11-2016 08:32
Carousel AVM'de göre engellilere büyük hizmet!

 

Turkcell’in Young Guru Academy (YGA) ile birlikte hayata geçirdiği “Hayal Ortağım”a eklenen “Yol Arkadaşım AVM” özelliğiyle görme engelliler Carousel AVM’de alışverişlerini kimseden yardım almak zorunda kalmadan yapabilecek.

Turkcell’in YGA işbirliğiyle hayata geçirdiği, görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarını amaçlayan “Hayal Ortağım” uygulaması içerisinde bulunan “Yol Arkadaşım AVM” özelliği Carousel AVM’de kullanıma açıldı. Bu özellik sayesinde görme engelliler, AVM’de önünden geçtikleri mağazaların hangi mağaza olduğu bilgisini alabiliyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşabiliyor. 

“Hayal Ortağım” tüm Türkiye’de yaygınlaşmaya devam ediyor

Carousel Alışveriş Merkezi misyon edindiği sosyal sorumluluk anlayışıyla “Hayal Ortağım Yol Arkadaşım AVM” projesine dahil oldu. 

Carousel Alışveriş Merkezi’ne yerleştirilen beaconlar ile tüm mağazalar, sinema, yemek alanı, tuvaletler, acil çıkışlar, asansörler ve koridorlar gibi alanlar kapsandı ve engelsizleştirildi. 

Carousel AVM ile birlikte “Hayal Ortağım Yol Arkadaşım AVM” özelliği toplam 6 ilde 13 AVM’de hayata geçirilmiş oldu.

2017 yılı içerisinde Türkiye çapında 40 AVM’ye ulaşması hedeflenen uygulamayla görme engellilerin AVM gibi toplu yaşam alanlarında herkes gibi özgürce zaman geçirebilmeleri amaçlanıyor. Bu hizmetten faydalanmak için görme engellilerin App Store veya Google Play’den Hayal Ortağım uygulamasını indirip üye olmaları yeterli. Uygulama tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine data kullanımı tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. 

“Yol Arkadaşım” nasıl işliyor?

Yol Arkadaşım, Poi Labs tarafından geliştirilen bluetooth beacon ve kapalı alan navigasyon teknolojisi sayesinde çalışıyor. Bu sayede görme engelli kullanıcılar, akıllı telefonlarından bluetooth özelliğini açtıktan sonra “Hayal Ortağım” uygulaması içerisindeki Yol Arkadaşım kategorisinden bulunduğu AVM’nin menüsüne giriyor ve istedikleri yere sesli komutlarla varabiliyorlar. Turkcell Hayal Ortağım kullanıcıları, bu uygulama içerisinde tüketilen data için ücretlendirilmiyorlar.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü