Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:12

Prof.Dr Ünal Ay'dan yalçına ziyaret

Mersin Çağ Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof.Dr Ünal Ay; bünyesinde kurulu 70 meslek odası ve 70 bine yakın üyesiyle kentin en dinamik sivil toplum kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2016 08:42   Güncelleme : 22-11-2016 08:42
Prof.Dr Ünal Ay'dan yalçına ziyaret

 

Rektör Yardımcısı (eski rektör) Prof. Dr. Çetin Bedestenci’nin de eşlik ettiği Rektör Prof. Dr.  Ünal Ay  kısa bir süre önce Rektörlük görevine atandığını belirterek,  bu bağlamda üniversitelerince daha önce işbirliği protokolu imzaladıkları kurum ve kuruluş temsilcilerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Rektör Ay, Üniversite olarak dünya standartlarında eğitim vererek, evrensel değerlere ve küresel vizyona sahip, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı kendine ilke edinmiş, değişimlerin gerektirdiği donanımları kazanmış, yaşama hazır bireyleri yetiştirmek ve toplumsal gelişime öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Rektör Ay, konuşmasında  esnafın önemli sorunları bulunduğunun altını çizerek karşılıklı dialog ve bilimsel veriler ışığı altında bu sorunlara çözüm aramak, esnafın teknolojik gelişimine katkı sunmak adına önümüzdeki süreçte yeni bir protokolu imza altına alabileceklerini sözlerine ekledi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise yeni Rektör Ay’a hayırlı olsun dileklerini ileterek esnaf ve sanatkarların bilgi ve beceri yönünden güçlendirilmesi; eğitimi ve sorunlarına çözüm üretimi başta olmak üzere, teknolojik gelişimler  ile yasal düzenlemeler hakkında esnafın bilgilendirilmesi sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıllarda Çağ Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını hatırlattı.

 

Başkan Dinçer, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmanın yanı sıra, esnaf sanatkarların bilgi ve tecrübe yönünden güçlendirilmesinde yol haritası oluşturma amacında olduklarını kaydererek,” Esnaf ve sanatkarlarımız zor ve sıkıntılı günler geçiriyor.  Esnafımızı ayakta tutma adına, kepenk kapatmaların önüne geçme adına ve esnafımızı gelişen teknolojiyi yakalama adına üniversitelerimizle işbirliğine her zaman hazırız Çünkü ticareti biz iyi biliriz ama işyerimizin işleyişiyle ilgili, kurumsallaşmasıyla ilgili bir çok sıkıntılarımız var.  Bu açığı eğitim yönüyle, araştırma yönüyle, istatistik yönüyle, anket yönüyle üniversitelerimizden alacağımız destekle kapatabiliriz. Sayın Rektörümüze tekrar hoş geldiniz dileklerimizi iletiyor, yeni görevinde başarılar temenni ediyorum” dedi. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü