Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:52
Advert

İSO İkinci 500'e İlk kez Organik bir Sanayici girdi "Dervişoğlu Tarım"

Organik gıda, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar üretim, işleme ve ihracatında pazar lideri konumuna gelen Dervişoğlu Tarım, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı 'Türkiye'nin İkinci 500 büyük Sanayi Kuruluşu 2020' araştırmasında listeye 327 sıradan girdi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 08-07-2021 08:41   Güncelleme : 08-07-2021 08:41
İSO İkinci 500'e İlk kez Organik bir Sanayici girdi

 İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu 2020 yılı listesinde bu yıl Mersin’den 8 firma yer aldı. Bu firmalardan birisi de listeye 327.nci sıradan giren Dervişoğlu Tarım oldu.

 Dervişoğlu Tarım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Dervişoğlu, listeye girmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Değişen dünyanın gözdesi organik tarımdır. Türkiye organik tarımda çok önemli ve stratejik bir üretici konumundadır. Pandemi sürecinde organik sektörü diğer sektörlere göre önceki yıllara kıyasla iki misli büyüyerek pozitif ayrıştı. Elimizden geldiği kadar ürün çeşitliliğini arttırmaya, ar-ge projeleri yaparak ürettiğimiz tarım ürünlerinden daha çok katma değerli son ürün üretmeye gayret ediyoruz. Dervişoğlu Tarım olarak İSO İkinci 500'de Mersin'i temsil eden 8 kuruluştan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Kuruluşumuz artık dünya organik endüstrisinde vazgeçilemez bir tedarikçi konumuna gelmiştir. 39 yıldır yaptığımız gibi bu ülke için çalışmaya, üretmeye ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin yanı sıra 4 ülkede daha organik yatırımlarımız var ve bunlar artarak devam edecektir." 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü