Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:17
Advert

Mehmet Erdoğan; Eğitim'de başarı esastır

Mersin’de çok öğrencisi olan ve pandemi sürecinde bile öğrencileri azalmayan tam aksine öğrencilerini artıran 56 yıllık Lisan Fen Eğitim Kurumları, eğitimde bir numaralı kurum olma yolunda ilerlemeye devam etmenin hedefinde.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-06-2021 10:07   Güncelleme : 30-06-2021 10:07
Mehmet Erdoğan; Eğitim'de başarı esastır
 
 
Mersin’de birçok şubesi olan ve şubeleri çok büyük olan 56 yıllık Lisan Fen Dershaneleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı eğitimci Mehmet Erdoğan, çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendisi de iyi bir eğitimci olan Erdoğan, uzun yıllardır eğitim camiasında önemli görevler üstlendi.
 
“TÜRKiYE’NİN EN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERİNE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRDİK”
 
Kaliteli ve başarılı eğitime çok önem verdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:” 56 yıl önce başladığımız Dershanecilik sektöründen, Ahlaki-Etik-Misyon anlayışımızdan ödün vermeyerek, sürekli gelişen yeniyi takip eden gelişimlere ayak uydurup her türlü fedakârlığı yaparak Lisan Fen markamızı bu günlere taşıdık. Şu an 85 öğretmen ve 22 Personelle Mersine hizmet veriyoruz. Anaokulu-İlkokul-Ortaokul-Anadolu ve Fen Lisesi ile 12 kişilik sınıflarda; Ortaokul Kurs Merkezimizde-9.10.11.12. Ve Mezun Gruplara yönelik 7 Kişilik sınıflarda; VIP Kurs merkezimizde markamıza yakışır bir eğitim-öğretim hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yerel bir marka olarak Boğaziçi, OTDÜ, Hacettepe, İTÜ ve buna benzer Türkiye’nin önemli üniversitelerine yüzlerce öğrenci kazandırmakla misyonumuzdan-anlayışımızdan –çalışkanlığımızdan ödün vermedik. Mersinde en fazla öğrenciye sahip bir kurumuz. Pandemi sürecinde çoğu kurumun öğrencileri azaldı ancak bizimki tam aksine arttı. Tüm eğitim kurumlarımızda hijyene çok dikkat ediyoruz. Pandemi tedbirlerini çok sıkı alıyoruz.”
 
“HER ÖĞRENCİYLE AKADEMİK VE SOSYAL OLARAK BİREBİR İLGİLENDİK”
 
“Kurum olarak her şeyden önce misyonumuzu 9. Sınıftan itibaren üniversiteye hazırlamaya göre belirledik” ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: ”Bu yolda her branşta akademik kalitesini kanıtlamış gelişime ve değişime ayak uydurabilen zümre içi iletişiminde hassas zümreler arası iletişime açık, eleştiriyi gelişmek adına kabul eden, çalışkan kurum aidiyet duygusu tam öğretmenlerden kadro kurulması gerektiğine inandık. Her kademede seviye sınıfları yapıp her bir öğrenciyle akademik ve sosyal yönden bire bir ilgilendik. Başarının sadece bir yılda olmadığını anlayarak, 9.Sınıftan itibaren disiplinli düzenli ve zamanı kaliteli kullanılması gerektiğini öğrencilerimize benimsettik.”
 
“YENİ SORU TİPLERİNİ ÇOK ÇEŞİTLİ KAYNAKLARDAN YARARLANIP HAZIRLIYORUZ”
 
Yeni soru tiplerini takip edip çok çeşitli kaynaklardan yararlanarak hazırladıklarını anlatan Erdoğan” Bu anlayışı öğrencilerimize de aktardık. Sevgi, saygı ve öğretime odaklı anlayışımız kaçınılmaz başarıyı getirdi. Her öğrencinin sosyo kültürel yapısının farklılığını göz önünde tutarak, kişiye özel öğretim, ödevlendirme takip, program hazırlama ve en önemlisi kişiye özel ölçme değerlendirme yaparak öğrencinin kendisinin özel hissetmesini sağlayıp kişisel başarının çok daha çabuk ortaya çıkması sağlanmaktadır. Bu durum belirli bir süre içinde her bir öğrencinden farkında olduğumuzu ortaya koymaktadır.” Diye konuştu.
 
“ HER ÖĞRENCİYE ÖZEL EĞİTİM PROGRAMI YAPIYORUZ”
 
Kurum olarak öğrenciye özel öğretim programı düzenlemekten yana olduklarını kaydeden Erdoğan” Her kademedeki öğrenciye, öğretmen yaptırdı, öğretmen sayesinde başardı düşüncesinden uzaklaştırmayı hedefledik. Burada hassas bir dokunuş var. Tabi ki öğretmen kadrosu öğrenciye bu başarıyı sağlıyor ve öğrencinin soruları yapmasını sağlıyor ancak asıl amaç şu olmalı her bir öğrenci ben yapabiliyorum, ben sorularla baş edebiliyorum ben başarabiliyorum demeli. Bu anlayış öğrenciye dengeli kontrollü motivasyon sağlamaktadır. Üniversiteye hazırlanan öğrenci gün boyu hergün ders çalışmak veya bazı kurumların yaptığı gibi sabah 8.30 akşam 21.00 a kadar okulda ders görmelidir algısıyla öğretim katledilmektedir.” Tespitinde bulundu.  
 
“ SOSYAL KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİYORUZ”
 
Sosyal-kültürel çalışmalara önem verdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: ”Anti-sosyal bireylerin başarısı kısıtlı ve uzun soluklu değildir. Bu öğrencilerimizin zamanı kaliteli kullanmaları, haftalık çalışmalarını yapıp yarım yarım yada birer günü kendilerine ayırmaları gerektiğini anlatıyoruz. Spor, müzik, doğa yürüyüşü, arkadaş toplantısı sinema vb. aktiviteleri kontrollü bir şekilde devam etmelidir öğretim ve yaşam kalitesinin yükselmesinde vazgeçilmezdir. Basketbol takımı kurarak bu anlayışımızı aktarmaya çalışıyoruz. Takımda yer alan öğrencilerin şuan en iyi seviyede ki sınıflarda olması ve derece hedeflerinin olmaları aynı zamanda takımının Mersin 1. Türkiye 8. Si olması uygulamamızın doğruluğunu kanıtlıyoruz.” 
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü