Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 04:05

Akdeniz Belediyesi'nden Kadın Sağlığı Eğitimi

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı İŞTAR Kadın Merkezi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ile ortaklaşa bir eğitim programı düzenledi. Toplam 6 hafta süren ve farklı konularda modülleri içeren Kadın Sağlığı Eğitim Programına katılan kadınlara, program sonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-11-2016 15:39   Güncelleme : 21-11-2016 15:39
Akdeniz Belediyesi'nden Kadın Sağlığı Eğitimi

Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim programlarından birini daha tamamladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı İŞTAR Kadın Merkezi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde “Kadın Sağlığı ve Eğitim Programı” (KSEP) düzenledi. 

Çay Mahalle Evi'nde düzenlenen eğitim programı toplam 6 hafta sürdü. Kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla oluşturulan KSEP programı farklı konularda modüller içeriyor. Doğru temizlik, sağlıklı beslenme, temel haklar, güvenli annelik ile genel ve üreme sağlığını koruyucu davranışlar gibi modülleri içeren program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninin ardından da yine kadınlar tarafından mini bir dinleti sunuldu.

“Sağlığımız riske atılmayacak kadar değerli”

 

Çay Mahalle Evinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Canan Yüce, birim yöneticileri ve kursiyerler katıldı. Buluşmada İŞTAR yetkilileri, Kadın Sağlığı ve Eğitim Programı içeriğine ilişkin kısa bir bilgilendirme ve değerlendirme yaptılar. Daha sonra Meclis Üyesi Canan Yüce ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fahriye Cengiz hak sahiplerine sertifikalarını verdi. Öte yandan yapılan eğitim programı ve çalışmalar hakkında değerlendirme yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, insan sağlığının riske atılamayacak kadar değerli olduğuna işaret etti. 

 

Ailede temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi için öncelikli olarak kadınların sağlık eğitimi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini hatırlatan Yüksel Mutlu, “Kadın Sağlığı Eğitim programı ile kadınların sağlık, temizlik, beslenme gibi temel konularda doğru bildiği yanlışları kavramalarına, genel sağlık ve üreme sağlığı gibi konularda bilinçlenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda ülke genelinde ciddi ve etkin çalışmalar yürüten Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı işbirliği ile çok sayıda kadın yurttaşımıza ulaştık ve ulaşmaya devam edeceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü