Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:32

Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği kendini tanıttı

Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumda, sosyal sistemin işleyişinde katkısı büyüktür.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 19-11-2016 09:59   Güncelleme : 19-11-2016 09:59
Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği kendini tanıttı

Önce birey oluşuna, emeğine saygı, demokrasinin düzeyini belirler. Hukuk kurallarının ve Devlet Yapısının düzgünlüğü kadınlara verilen değer ile ölçülebilir. Bu nedenle, kadın hakları kısıtlanmadan onlara her türlü imkandan faydalanma hakkı verilmelidir. Kadınların çalıştırılmaması, şiddet görmesi, aşağılanması geri kalmış ülkelerde sıkça görülen durumlardır.

             Eğer bir ideolojiniz varsa ve buna inanıyorsanız hiç bir şey imkansız değildir. Ne istediğini bilen, hayatta belli bir duruşu olan Çağdaş Atatürkçü, Cumhuriyete inanan ve Kuvayi milliye ruhuna sahip kadınlarız. Bu toprakların bizlere emanet edildiğinin bilincinde olarak, bu uzun ve meşakkatli yola gönüllü olarak çıktık. Bu inanç ve özveri olduğu sürece başarı kaçınılmazdır.

            Kadınlar anne, kadınlar eş ve günlük hayatımızda karşılaştığımız bir çok soruna çözüm üretebilen eşsiz varlıklardır. Kadınlar yapıları gereği duygusal, fedakar ve güçlü özeliliklere sahiptirler. Pek çok erkeğin yapamayacağı işleri bir kadın tek başına azim ve kararlılıkla yerine getirebilir. İnsan olmanın gerektirdiği erdeme doğuştan sahip olarak dünyaya gelmiş varlıklardır.

             Aile içinde ve dışında olması gerektiği gibi yaşayacağı, kadınların ölmediği eğitimde ve iş hayatında fırsat eşitliğinin olduğu bir dünyaya en kısa zamanda ulaşmasını sağlamak ve kadın emeğinin en yüce değer olduğunu anlatabilmek; anlaşılmasını sağlamak için, bu çatı altında "Mezitli emekçi Kadınlar Derneği"ni kurduk.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü