Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 00:18

Toros Üniversitesi ile ÇUGİDER İşbirliği imzalandı

Toros Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan İşletme, İktisat ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinde eğitim öğretim görmekte olan

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-11-2016 17:07   Güncelleme : 14-11-2016 17:07
Toros Üniversitesi ile ÇUGİDER İşbirliği imzalandı

Öğrencilere iş yeri eğitimi ve staj konularında ortak işbirliklerini geliştirmek, ortak araştırma projesi, sempozyum veya kongre gibi faaliyetler düzenlemek, ortaklaşa eğitim, danışmanlık veya benzer kurslar vb. faaliyetler düzenlemek için işbirliği protokolü imzalandı.

Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde düzenlenen toplantıya Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Balkan, Yüksek İstişare Kurulu başkanı Hasan Arslan, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Süleyman Türkel, İktisat Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. İbrahim Boz, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Ayhan Demirci’nin yanı sıra ÇUGİDER Başkan Yardımcısı Mesut Geylani, Üyeler; Şehmus Kayalar, Harun Kanlı, Proje Komite Başkanı Sibel Gelbul, Genel Sekreter Neslihan Baysal ve Zahir Irmak katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Ülkemizin büyüyüp kalkınması için Üniversite – Sanayi İş Dünyası işbirliklerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda Türkiye’de ve şehrimizde iş dünyasının en büyük problemleri nitelikli eleman eksikliğidir. Biz Toros Üniversitesi olarak iş yeri eğitimlerini çok önemsiyoruz. Bu yüzden iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli ve donanımlı gençlerin yetişmesini istiyoruz. Bugün Genç Girişimci İş İnsanları ile işbirliği protokolü imzalayarak sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sektörlere kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Gençlerimiz geleceğimizdir” diyerek söze başlayan ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Balkan ise, “Öğrencilerin staj arayışına girdiği şu günlerde onlara destek olmak ve şüphesiz, iş hayatının nasıl olduğunun öğrenciyken görülmesi ve projelerde yer alınması, mezuniyet sonrasında iş arama sürecinde çok büyük avantaj sağlıyor. Henüz öğrenciyken kariyer planlaması doğrultusunda staj yapılması, yeni mezun gençleri iş arama sürecinde bir adım öne çıkarırken işverenler de staj tecrübesi olanlara istihdamda öncelik tanıyor” şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü