Mersin Vatan Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 21:39

İnanılır Gibi Değil Ama Gerçek: Dursun Can Pekşen Daha 19 Yaşında Bunları Yaptı!

İnanılır Gibi Değil Ama Gerçek: Dursun Can Pekşen Daha 19 Yaşında Bunları Yaptı!

DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-10-2020 14:21   Güncelleme : 22-10-2020 14:21
İnanılır Gibi Değil Ama Gerçek: Dursun Can Pekşen Daha 19 Yaşında Bunları Yaptı!

 

 

 

Dursun Can Pekşen kimdir?, bilmiyorum.’ Diye mi düşündünüz? Yahut başlık sizi farklı düşüncelere mi sevk etti? Hiç o taraflara doğru yol almayın. Zira size bir suç makinesinden değil; tam tersine bir teknoloji dehâsından, güzellikler kaynağından, başarı âbidesinden bahsedeceğiz: 19 yaşında genç girişimci, ünlü tasarımcı ve yazılımcı Dursun Can Pekşen! İşte, sizi kelimenin tam anlamıyla şok edecek hayat hikâyesi…

 

Bir Adım Attı, Bir Daha Durmadı!

 

Küçüklüğünden bu yana tasarım ve yazılım meraklısı olduğunu kaydeden Dursun Can Pekşen; ‘insanlara bu alanda fayda sağlamanın hissettirdiği duygular paha biçilemez. Ben bu yola baş koymayı kararlaştırdığım günden itibaren hiç arkama bakmadım. ‘Senin daha yaşın kaç?’ diyen insanlara aldırış etmeden bildiğim yolda devam ettim. Geldiğim yerden çok memnunum; sayısız müşteriye hizmet verdim. Firmamın merkezi İstanbul’da fakat ben ülkemizin her yerinden iş alıyorum. Bazen yoğun taleplere yetişmekte zorlansam da işimden hiçbir zaman usanç duymadım. Çünkü insanlara; ‘onun sayesinde para kazanacağım’ gözüyle bakmıyorum. Aksine; ‘ne yaparsam ona daha çok faydam dokunur? Bu kişi beni seçtiğine göre onu bu tercihinden tam olarak memnun etmeliyim.’ Diye düşünüyorum.’ Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Hedefim Yazılımcı Değil, ‘En İyi Yazılımcı’ Olmak

 

Yazılım ve tasarım hizmetlerinin kullanışlı, eksiksiz ve beklentiler doğrultusunda özelleştirilmiş; kısaca hedefi 12’den vuracak tarzda olması gerektiğine değinen 19 yaşındaki genç girişimci Dursun Can Pekşen; ‘Bana göre müşteriye öyle bir hizmet sunulmalı ki; herhangi bir revizyon, ek talep, şikâyet söz konusu olmasın. Eğer müşteri ‘Şu da şöyle olsaydı’ diyorsa o hizmette bir noksanlık var demektir. İşte benim amacım bunu önlemek. Müşteri, işinin emin ellerde olduğunu bilsin; gözü arkada kalmasın ve iş tesliminden sonra bununla ilgili farklı bir şeye ihtiyaç duymasın. Bugüne dek aldığım geri bildirimlerin hepsi bunu gerçekten başardığımı ispatlar nitelikteydi. Bunun hiç kesintiye uğramadan sürmesi için her daim istikrarlı ve disiplinli bir şekilde çalışacağım.’ Diye konuştu.

‘Ben yazılımcı değil en iyi yazılımcı olmayı hedefledim.’ İfadesini kullanan Dursun Can Pekşen; ‘Evet; müşterilerim bana ‘şu ana kadar çalıştıkları en iyi yazılımcı’ olduğumu söylüyor. Ancak bu beni gururlanmaya sevk etmiyor. Ben aldığım iltifatların hakkını vermek, şirketim bünyesinde çalışan personellerime ideal bir yönetici olabilmek ve müşterilerimin kalbinde yer edinerek bunu korumak için çaba sarf ediyorum. Bana güç veren şey; maddiyattan ziyâde insanlara fayda sağlamanın mânevi hazzıdır.’ Sözleriyle ticari ve insani değerlere ne kadar bağlı olduğunu ortaya koydu.

vadivadi