Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 13:29
Advert

Tanju Karaçancı: Reisin yolunu yol, davasını dava biliriz

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) Yönetim Kurulu ve Siyasi İşler Kurulu Üyesi, Efeler Haber İmtiyaz Sahibi Mehmet Evren Karaköse, röportaj köşemizde bu hafta AK Parti'nin sevilen ismi Tanju Karaçancı'yı konuk etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-09-2020 11:26   Güncelleme : 18-09-2020 11:26
Tanju Karaçancı: Reisin yolunu yol, davasını dava biliriz

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Aydın’daki önemli siyasi aktörlerinden Tanju Karaçancı’yı konuk ediyoruz. Kendisi 2007 yılından itibaren aktif siyasetin içinde değil ancak AK Parti’de görev verileceği zaman akla ilk gelen isimlerden.

Erdemli duruşu ve siyasetiyle parti tabanı tarafından çok sevilen, tabanın vazgeçmedi bir isim Tanju Karaçancı. Geçen dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine ismi Aydın İl Başkanlığı için geçmişti.

-Evet Sayın Tanju Karaçancı, öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Tanju Karaçancı. 1973 yılı Söke doğumluyum. Evliyim. Eğitimim iktisat ve yerel yönetimler üzerine. Dokuz Eylül İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yerel Yönetimler mezunuyum. Şu anda da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimime devam etmekteyim.

-Daha önce Söke’de İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştunuz. O günler ile bugünleri genel siyaset bazında değerlendirebilir misiniz? Genel siyaset nasıl?

Evet, o günlerde kendimizi milletimizin önüne çıkarttığımız ilk dönemdi. Elbette bu oluşum milletin bağrından kopan bir hareket. AK Parti çatısı altında vitrine ilk çıktığımız yıllardı. Türkiye’nin yıllardan beri bekleyen sorunlarının çözümü için Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK kadrolar yoğun bir çaba içerisindeydi. O günlere baktığımda, heyecan anlamında aynı heyecan devam ediyor. Ancak Türkiye, partimizin kuruluş yıllarındaki Türkiye değil elbette. Artık AK Parti iktidarıyla hem masada hem sahada sözü geçen, bölgede lider konumda bir ülkeyiz. Milli teknoloji alanında yapılan atılımlar, İHA ve SİHA’ların göklerimizde uçması bugün Türkiye’nin geldiği noktayı en iyi şekilde özetliyor.

O dönemle bu dönemi karşılaştırmak gerekirse şayet, mücadele devam ediyor. AK Parti, rayların üzerinde varış noktasına giden bir tren gibidir. Hedef hep daha ileridedir. İlk durak 2023, sonrasında da 2071’dir.

-Yerel siyaset ile ilgili düşünceleriniz neler? Aydın hak ettiği hizmeti alabiliyor mu?

Aydınımız maalesef bir süredir hak ettiği hizmeti alamıyor. Hükümetimiz milyarlarca liralık yatırım yapıyor ancak yerel belediyeler maalesef ki dar alanda siyaset yaparak koltuklarını koruma gayreti içerisinde. Aydın’da elle tutulur tek bir yatırım yok. AK belediyeleri hepimiz görüyoruz. Bugün bir Konya, Kayseri, Denizli’nin merkezi hükümet ile uyumlu çalışan belediyelerinin aldığı hizmetleri hepimiz görüyor ve imreniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı yaptığı dönemi hepimiz hatırlıyoruz. İstanbul’u almış, bambaşka bir İstanbul ortaya çıkarmıştı. Çöp sorunu, Haliç’in temizlenmesi gibi görüntüler halen hafızamızda.

-Partinizin Aydın’daki çalışmalarını beğeniyor musunuz? Önerileriniz oldu mu hiç?

Partimizin Aydın’daki temsilcileri çalışmalarını sürdürüyor. Halk odaklı çalışmalarına devam ediyorlar. İl Başkanımız ve Milletvekillerimizi başarılı buluyorum. Şayet yanlış gittiğini gördüğüm bir nokta olursa da bunu zaten burada konuşmam, aile içi meselemizdir. İstişare toplantılarında dile getiririm.

-Siz partinin kurucularındansınız.. O dönem ile bu dönemi karşılaştırmanızı istesek ne gibi farklılıklar görürsünüz?

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü