Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:17
Advert

Hisarcıklıoğlu: “Pandemi döneminde Oda ve Borsaların önemini çok net gösterdik”

Mersin İli Oda Borsaları Ortak Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-08-2020 15:40   Güncelleme : 26-08-2020 15:40
Hisarcıklıoğlu: “Pandemi döneminde Oda ve Borsaların önemini çok net gösterdik”

İl ve ilçe Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu, Meclis, Komite ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri ile Kadın ve Genç Girişimci Kurulları Üyelerinin katıldığı toplantıda bir taraftan Mersin özelindeki talepler görüşülürken diğer taraftan sektörlerin pandemi sürecini daha sağlıklı atlatabilmesi adına Ankara’da ilgili bakanlıklara iletilmesini talep ettikleri konular ele alındı. 

Toplantının başında pandemi dönemi öncesinde çalışmaya başladıkları Çukurova Bölgesel Kalkınma Planı’nı hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, önümüzdeki günlerde bu konudaki çalışmaları sürdürmek istediklerine değindi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise pandemi sürecinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verip önümüzdeki süreç için üzerinde çalıştıkları konuları özetlediği konuşmasında, “Pandemi sürecinde Oda ve Borsaların ne kadar önemli olduğunu çok net gösterdik. Üyelerinizin sorunlarının doğrudan Cumhurbaşkanına taşınması ve ardından da çözümünde ciddi katkılarınız oldu. Önümüzdeki süreçte de üyelerinizle yakın temas içinde olmayı sürdürmelisiniz. Üyelerden gelen sıkıntıları bana iletmeye devam edin ki yardımcı olmayı sürdürelim” dedi. 

Hisarcıklıoğlu: “ilettiğiniz konuların yüzde 99’una çözüm üretildi” 
Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu pandemi sürecinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verip önümüzdeki süreç için üzerinde çalıştıkları konuları özetledi, “Pandemi sürecinde Oda ve Borsaların ne kadar önemli olduğunu çok net gösterdik. Salgının ilk gününden itibaren Oda ve Borsalarla hızlı çalışmalar gerçekleştirdik” diyen Hisarcıklıoğlu, “Üyelerinizin sorunlarının doğrudan Cumhurbaşkanına taşınması ve ardından da çözümünde ciddi katkılarınız oldu. İlettiğimiz konuların %99 unda çözümler üretildi. Önümüzdeki süreçte de üyelerinizle yakın temas içinde olmayı sürdürmelisiniz. Üyelerden gelen sıkıntıları bize iletmeye devam edin ki yardımcı olmayı sürdürelim” ifadelerini kullandı. 

Kızıltan: “Birlikte çalışmanın önemini göstermiş olduk” 
Toplantıyı modere eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise konuşmasına Mersin olarak takip ettikleri projelere değinerek başladı. Pandemi süreci öncesinde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüşüp planladıkları Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı çalışmalarına pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Kızıltan, “Önümüzdeki süreçte bu projeye TOBB Başkanımızın önderliğinde yeniden odaklanmak istiyoruz” dedi. 
Ardından pandemi sürecinde tüm oda ve borsaların elde ettiği başarılara değinen Kızıltan, “TOBB Topluluğu çok koordineli ve hızlı hareket ederek birlikte çalışmanın önemini göstermiş oldu” değerlendirmesini yaptı. 
Toplantıda katılımcılar tarafından döviz fiyatlarının dalgalanmasından, bankaların kredi taleplerinde zorluklar çıkarmasına, lisanslı depoculuktaki eksikliklerden, ilçelerde yeni kurulacak olan organize sanayi bölgelerinde yapılacak alt yapılara, limon depolama alanlarından, yeni yapılmakta olan otoyol-yol çalışmalarına, bölgedeki limanlarla ilgili sorunlardan, yeni liman yatırımlarına, Taşucu-Seka Limanı’nın ekonomiye kazandırılmasından, dış ticaretteki gümrük işlemlerine, tarım ve gıda sektöründeki sorunlardan, tarım sigortalarındaki sorun ve teşviklere, turizm sektörünün başta finansman olmak üzere yaşadığı sorunlardan, eğitim sektörünün sorunlarına, imar planları ve kıyı kenar çizgisi sorunlarından, lojistik sektörünün sınır kapılarında karşılaştığı sorunlara, sanayicilerin KGF kredi sorunlarından, perakende sektörünün ulusal zincir mağazalar karşısındaki durumuna, tıbbi malzeme ve sağlık sektöründeki sorunlardan, akaryakıt sektöründeki istasyon enflasyonuna, GEKAP ile ilgili çözülmesi gereken sorunlardan, iş sağlığı ve iş güvenliği sektörünün sorunlarına kadar tüm sektörlerin sorunları, talepleri ve çözüm önerileri dile getirildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü